Kontaktpersonstøtte
INDHOLD
I arbejdet opererer vi overordnet med to faser etablerings- og socialiseringsfasen. I etableringsfasen er de unge ofte stressede, mangler overblik og kendskab til samfundsstrukturer og forventninger til dem, indsatsen i den fase har primært fokus på relations opbygning, og at give den unge ro og rum til at erhverve indsigt i de nye strukturer.
I socialiseringsfasen, hvor den unge har fået overblik over de nye strukturer og er faldet til ro, kan der bedre fokuseres på læring og udvikling.
Støtten tilpasses den unges individuelle behov og tager bl.a. afsæt i:
- Relations opbygning, dialog, tryghed, vejledning, støtte og koordination.
- En individuel og situationsbestemt tilgang med faste og ad hoc samtaler.
- En aftalt aktivitetsplan med daglige opgaver og sociale aktiviteter.
- Udvikling af ressourcer, med afsæt i hverdagssituationer.
- Kravsætning der matcher den unges selvforståelse og udviklingstrin.
- Passende balance mellem tryghed og udfordring.
Der kan som en del af støtten gøres brug af vores aktivitetsrum hvor sociale færdigheder kan indøves og netværk opbygges.
Henvisende socialrådgiver holdes orienteret om forløbet og den unges fremmøde, som løbende registreres. Indsatsen dokumenteres ved kontinuerlige journalnotater, og der udarbejdes en skriftlig opfølgning første gang efter 3 måneder og herefter hver 6. måned. Ligesom der foregår en løbende intern opfølgning af opgaveløsningen.
MÅLGRUPPE
Målgruppen er m/k i alderen 15-25 år, der har fremmed etnisk baggrund og særlige støtte-, lærings- og omsorgsbehov som følge af fysiske, psykiske, sociale eller personlighedsmæssige udfordringer.
Det kan være unge der f.eks.:
- Mangler forudsætninger for at begå sig i samfundet.
- Har sociale, psykiske og eller kognitive vanskeligheder.
- Mangler færdigheder i forhold til almindelig daglig levevis.
- Har vanskeligheder i forhold til familien.
- Mangler et konstruktivt støttende netværk.
- Har sociale tilpasningsproblemer evt. misbrug.
- Har betydelige skolefraværs problemer.
MÅLSÆTNING
Formålet med støtten er, at den unge øger sine forudsætninger sprogligt, fagligt, personligt, socialt, kulturelt, samfundsmæssigt og praktisk, og dermed bliver bedre til at begå sig og klare tilværelsen mere selvstændigt som aktivt ydende og nydende medborger i samfundet.
VISITATION OG BETALING
Vores støtte omfatter såvel Servicelovens bestemmelser om kontaktpersonstøtte til børn og unge som socialpædagogisk støtte til voksne. Vi tilbyder differentierede pakketilbud tilpasset den enkeltes behov for støtte.
Indskrivning i et kontaktpersonforløb sker efter forudgående visitationsmøde, hvor der indgås aftale om opgave indhold, antal støttetimer, støtteperiode m.m. Betalingen udgør 300 kr. pr time.